fbpx

Tanfolyamok

Egyesületünk az év folyamán folyamatosan szervez a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség és a Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium által létrehozott „Modulrendszerbe” illeszkedő SzM1 és SzM2 tanfolyamokat. A tanfolyamokat a Testnevelési Egyetem Sportmászó és Hegymászó szakán végzett oktatóink tartják.

SzM1 tanfolyam:

A kurzus témája: sziklamászás egy kötélhosszas, sűrűn és korszerűen biztosított sportmászó utakon.

A kurzus célja: az ideális esetben mászótermi mászásokon már tapasztalatot szerzett hallgatók megismerjék és elsajátítsák az egy kötélhosszas, sportmászó utak biztonságos mászásához szükséges technikákat.

A kurzus időtartama, helyszíne: 5 gyakorlati nap különböző belföldi sportmászó helyeken, a helyszíneken elméleti oktatással kiegészítve. A résztvevőknek minden alkalmon kötelező résztvenniük. A tanfolyam gyakorlati és elméleti vizsgával zárul.

Érdeklődés: a lap alján található űrlapon keresztül

SzM2 tanfolyam:

Bemeneti szint: 16 éven felüli, átlagos izomzatú, egészséges felnőtt ember, aki az „SzM1” kimeneti szintjének tudáselemeivel rendelkezik. Legalább 1 éve mászik és legalább 20 elölmászott út során gyakorlatot szerzett, amiket mászónaplóban be tud mutatni.

A kurzus témája: sziklamászás több kötélhosszas, sűrűn és korszerűen biztosított sportmászó utakon. Falmagasság tekintetében több kötélhosszas utakkal rendelkező középhegységi sportmászóhely, kizárólag külföldön.

A kurzus célja: az SzM1 tanfolyamot végzett, utána önálló sziklamászás során már tapasztalatot szerzett hallgatók megismerjék és elsajátítsák a több kötélhosszas mászó utak biztonságos mászásához szükséges technikákat.

A kurzus időtartama, helyszíne: 4 gyakorlati nap külföldön, a helyszínen elméleti oktatással kiegészítve. Elsősorban Ausztria vagy Horvátország. A tanfolyam egyhuzamban tartandó. A tanfolyam gyakorlati és elméleti vizsgával zárul.

Érdeklődés: a lap alján található űrlapon keresztül